Quinoa burger, glutenvrij en vegetarisch

Quinoa burger, glutenvrij, met allerlei gezonde ingrediënten, een lekker receptje voor een verloren uurtje in het weekeinde. Je kan er zelf allerlei ingrediënten bij serveren, zoals een salade.. Hamburgers, glutenvrij, vegetarisch, met uitjes, een beetje knoflook voor de smaak. Genieten maar, al dan niet met een tomaatje of een drup ketchup.

Ingrediënten Quinoa burger:

  • 1 sjalot, middelmatige grootte, geschild en gehakt
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gehakt
  • Ongeveer 400 gram kikkererwten, geweekt en gedroogd
  • 1 ½ theelepel fijn zeezout
  • Het sap van een citroen, bijvoorbeeld drie eetlepels
  • 3 geklutste eieren
  • 1 kop glutenvrije broodkruimels of paneermeel. Tip: als je glutenvrij brood over hebt, invriezen. Als je voldoende hebt, ontdooien en malen of fijnstampen totdat het kruimels zijn. Eventueel zeven. Bewaren in afgesloten pot. Blijft een jaar goed.
  • 75 gram havermout
  • 2 koppen gekookte quinoa
  • 3 of 4 wortels, gewassen en in kleine stukjes gehakt. Plm. 125 gram.
  • 3 of 4 eetlepels ghee, Alternatief: olijfolie, om te bakken.

Bereiding quinoa burger:

Neem een blender of foodprocessor en doe er de sjalot, de knoflook, de kikkererwten, het citroensap en het zout bij. Mix totdat er een mooi mengsel ontstaat. Voeg de eieren toe. Het mengsel zou nu enigszins dun moeten zijn. Voeg de havermout toe en mix weer eventjes. Voeg vervolgens de glutenvrije broodkruimels toe zodat er een stevig mengsel ontstaat. Doe het gemixte mengsel in een grote schaal en meng er de wortels en de quinoa bij. Mengen met je handen, of met een vork. Dek de schaal af met folie of plastic en zet in de koelkast.

Regelmatig even controleren of het mengsel stevig geworden is. Dat kan mogelijk een uur of meer duren. Als het deeg stevig is, neem de schaal uit de koelkast en maak er plusminus 10 burgers van, beetje afhankelijk van de grootte waarin je ze kneedt. Regelmatig je handen even onder de koude kraan afspoelen om te voorkomen dat het mengsel aan je handen gaat vastplakken. Leg elke geknede hamburger op een stuk keukenpapier om te drogen, indien nodig. Oven voorverhitten op 150 graden. Neem bakpapier om de hamburgers op te kunnen leggen.

Neem een grote koekenpan en doe er twee eetlepels ghee in. Verhitten op matig vuur. Doe hamburgers in de koekenpan en bak ze rondom bruin in ongeveer 3 minuten aan elke kant. Als de hamburgers uit de koekenpan klaar zijn, op het bakpapier leggen. Bak vervolgens de andere hamburgers. Gebruik ghee als het nodig is. Als alle hamburgers gebakken zijn, leg ze met het bakpapier in de oven. Bak ze in de oven plusminus 10 minuten. Meteen serveren met dressing naar keuze, indien gewenst.

Wat is SLS en SLES?

Wat is SLS en SLES?

Benieuwd naar de werking en alternatieven van SLS (Sodium Lauryl Sulfate) en SLES (Sodium Laureth Sulfate)? Ontdek alle ins en outs hier.
Foto door MART PRODUCTION: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/reflectie-kinderjaren-spiegel-speciaal-moment-7491263/

Welk type tandpasta is geschikt voor mijn gezin?

Er zijn ontelbaar veel verschillende soorten tandpasta te koop, afgestemd op ieders individuele behoeften. Maar welke is juist voor het gezin?
paleo granola yoghurt

Paleo Granola Yoghurt – een snelle glutenvrije, lactosevrije variant

Paleo granola yoghurt, ik hoor je denken ‘is dat wel paleo?’. Zelf ben ik niet zo’n strikte paleo-er, maar als jij wel zo’n strikte bent, ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *