Page content

Glutenvrij suikervrij en zuivelvrij pompoenbrood

Glutenvrij suikervrij en zuivelvrij pompoenbrood

Glutenvrij brood kan best een opgave zijn. Dit is een recept voor een glutenvrij pompoenbrood dat bovendien suikervrij en zuivelvrij is.

Ingrediënten glutenvrij pompoenbrood

  • 1 1/2 cup amandelmeel
  • 1 1/2 theelepel baking soda
  • 1/2 eetlepel pompoentaartkruiden*
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • snufje zout
  • 1 cup pompoenpuree**
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 geprakte rijpe banaan
  • 1 eetlepel honing
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
  • eventueel wat gehakte pecannoten en als de substantie aan de droge kant is 2 eetlepels amandelmelk.

* In Amerika koop je kant en klare pompoentaart kruiden. In Nederland heb ik ze nog niet gezien maar je kan het makkelijk zelf maken:

  • 2 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 1/2 theelepel piment
  • 1/2 theelepel kruidnagel
    Alles mixen en je hebt je eigen pumpkin pie spices.

** Pompoenpuree maak je door stukjes pompoen eerst in wat olie aan te bakken (daar wordt de pompoen zoeter van) na een paar minuten een laagje water toevoegen en de pompoen gaar stoven. Als je er met een vork makkelijk in kan prikken even met de staafmixer erdoor en klaar is je pompoenpuree. Zelf vries ik de puree per cup in zodat ik altijd wat voor handen heb.

Bereidingswijze glutenvrij pompoenbrood

  1. Mix alle droge ingrediënten en alle natte ingrediënten apart.
  2. Daarna samenvoegen en het beslag in een ingevette cakevorm doen.
  3. 45 minuten op 160 graden in de oven.

Bon Appetit!

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij suikervrij en zuivelvrij pompoenbrood

Plaats een reactie


*