Page content

Paleo recept zoete aardappel met kip en spinazie

Paleo recept zoete aardappel met kip en spinazie

Dit is een heerlijk paleo recept van zoete aardappel met kip en spinazie. Ideaal als volwaardige lunch of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.

Ingrediƫnten paleo zoete aardappel recept

  • 2 zoete aardappels, schoongeboend
  • 250 gram kipfilet
  • 60 gram olijfolie of kokosolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en peper
  • spinazie
  • eventueel koriander als garnering

Bereiding paleo zoete aardappel recept

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prik met een vork of mesje veel gaatjes in de aardappel en zet deze voor een uur in de oven. Bestrijk de kipfilet met de olie, zout en peper en zet bij de aardappels voor een half uur in de oven.
  2. Mix de olie, citroensap, oregano, komijn, knoflook en chilipoeder. Verhoog de oven naar 200 graden. Snij de aardappels doormidden en verwijder zoveel mogelijk vruchtvlees van de schil. Er moet nog wel genoeg schil overblijven zodat er een soort bakje ontstaat.
  3. De aardappelschil insmeren met de oliemix en voor 15 minuten weer in de oven zetten. Kip uit elkaar trekken met 2 vorken en de spinazie in wat kokosolie roerbakken. Kip, spinazie, vruchtvlees en de oliemix mengen en de halve aardappels hiermee vullen. Nog een minuut of 10 terug in de oven om nog wat door te warmen. Eventueel garneren met wat koriander.

Eet smakelijk!

Comment Section

0 reacties op “Paleo recept zoete aardappel met kip en spinazie

Plaats een reactie


*