Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten

Een volwaardige paleo maaltijd zonder vlees of vis

Loopt het water je al in de mond als je naar deze foto kijkt? Volgens mij kan je met kurkuma alles lekker kruiden, ik ben er gek op!

Dankjewel Lera, dat je ons en onze lezers zo verwent met al deze gezonde recepten! Ik kan iedereen met gezondheidsissues die mogelijk voedingsgerelateerd zijn van harte aanbevelen eens kennis te maken met Lera!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 100 g rode linzen
  • 200 g quinoa
  • 1 tl zout
  • 1.5 tl kurkuma
  • 2 wortels
  • 2 peterseliewortels
  • bakje champignons
  • 1 paprika
  • 3 el olijfolie
  • 100 g paranoten
  • 100 g pompoenpitten

Bereidingswijze:

  1. Was de linzen, breng ze aan de kook met 4 keer zoveel water. Voeg na tien minuten zachtjes koken de quinoa en het zout (ong. 1/2 tl) toe.
  2. Los na vijftien minuten de kurkuma erin op, mix goed en doe het vuur uit.
  3. Snij de groenten en champignons in stukjes en bak ze rustig in de pan met olijfolie en zout gedurende 6-8 min. Voeg paranoten en pompoenpitten erbij en laat het nog 3-4 minuten doorkoken.
  4. Voeg quinoa en linzen toe, meng alles door elkaar, haal het gerecht van het vuur en serveer het op tafel.
kiwi fruitsapje

Verfrissend fruitsap recept: appel, kiwi en peer

Fruit is gezond, dat weet iedereen. Kiwi is zo mogelijk nog gezonder, met name voor je huid. Volgepakt met antioxidanten, met een verfijnde smaak, en ...
Foto door cottonbro studio: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/ontspanning-ontspannen-badkamer-wijn-4156294/

Wat is biodynamische wijn?

Wijn waarbij tijdens de productie met kosmische ritmes, bodemgezondheid en biodiversiteit rekening wordt gehouden. Dat is biodynamische wijn.
amandelkoekjes recept

Amandel-kaneel koekjes (heerlijk voor bij de thee)

Sinds enige tijd wil ik een tussendoortje (uiteraard verantwoord) proberen te maken met amandelmeel. Dit heb ik nog weinig gebruikt in recepten, dus tijd om ...

1 reactie op “Kurkuma quinoa met rode linzen, paranoten en groenten”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *