Paleo Appeltaart – smullen maar!
De appels kunnen geplukt worden en ze smaken heerlijk in deze appelcake.
Ingrediënten Paleo Appeltaart
Voor de cake:
- 2.5 cup (biologisch) amandelmeel
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- 0.5 theelepel kardemom
- 1 theelepel vanille extract
- 1/4 cup gesmolten extra vierge kokosolie
- 1/2 cup vloeibare honing
- 3 eieren
- 250 gram appels geschild en in blokjes gesneden
- citroensap
- extra kokosolie om de springvorm mee in te vetten
Voor de topping:
- 1 lepel kaneel
- 1.5 lepel kokosolie
- 2 lepels vloeibare honing
Bereiding paleo appeltaart:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in. -Mix de appels met de citroensap.
- Mix alle droge ingrediënten (behalve de appels).
- Mix alle vloeibare ingrediënten in een andere kom.
- Meng de droge en vloeibare ingrediënten en als die goed gemengd zijn dan kunnen de appels erdoor.
- Doe het beslag in de springvorm.
- Meng in een aparte kom de ingrediënten voor de topping en verdeel deze mix over het beslag.
- Dit moet ongeveer een half uur in de oven (of tot een prikker er schoon uit komt). De heerlijkste geuren komen je tegemoet.