Smullen van glutenvrije pannenkoeken
Ik ben dol op pannenkoeken! Zoet, hartig, je kan mij er wakker voor maken 😉 Hier mijn zoete favoriet: met banaan en ahornsiroop.
Ingrediënten voor 6 lichte pannenkoeken
- 125 gram glutenvrije bloem (ik gebruik glutenvrije bloem van Doves Farm)
- 1 ei
- 250 ml melk (amandelmelk, rijstemelk of eigengemaakte melk)
- kokosolie om in te bakken
- Manuka honing
- 2 bananen in plakken
Bereiding
- Doe de bloem in een kom, doe het ei erbij en een kwart van de melk.
- Gebruik een mixer en meng het tot een egale pasta.
- Zodra de pasta klontervrij gemixt is, voeg dan rustig de rest van de melk toe en mix tot een gladde massa.
- Laat het beslag 20 minuten rusten voor het beste resultaat. Vlak voor gebruik nog even doorroeren.
- Verhit een kleine koekenpan en doe er een beetje kokosolie in. Wanneer de boter begint te schuimen, giet je een kleine hoeveelheid van het mengsel in de pan en draai de pan rond om een dunne laag te krijgen (het flensje).
- Bak beide kanten totdat ze lichtbruin kleuren.
- Serveer met verse plakjes banaan en agave siroop (of elke andere topping die je lekker vindt!)
Te weinig tijd of geen zin? Gebruik dan een glutenvrije biologische pannenkoekmix!