Page content

Glutenvrije koekjes: chewy Kerstkoekjes

Glutenvrije koekjes: chewy Kerstkoekjes

Bakken tijdens de Kerstdagen…

Tijdens de Kerstdagen krijg ik altijd zin om nog iets ‘extra’ te bakken of maken, voor bij de koffie bijvoorbeeld. Misschien is de clue dat ik gewoon erg blij word van bakken! Deze kerstkoekjes zijn heerlijke glutenvrije koekjes en ideaal om te maken. Het kost je niet te veel tijd en door het gebruik van de dadels zijn zo lekker zoet en chewy. De smaak doet me een beetje denken aan baklava, heerlijk als afsluiter van je Kerstdiner, bij een kopje koffie of thee!

Ingrediënten glutenvrije koekjes

  • 6 dadels (let op dat je een goede kwaliteit gebruikt, nog lekker zacht aan de buitenkant)
  • 100 gram amandelmeel
  • 1,5 eetlepel kokosolie (gesmolten)
  • 15 gram glutenvrije havermout
  • 1 klein ei
  • eetlepel bakpoeder
  • 1 flinke eetlepel honing
  • 15 gram gemengde (ongebrande) noten, grofgehakt
  • mespuntje vanillepoeder en een mespunt kaneel
  • een paar amandelen om te garneren (optioneel!)

En hoe ga je te werk?

Meng eerst alle natte ingrediënten (kokosolie, ei en honing) door elkaar. Snij de dadels heel erg fijn en voeg ze toe aan de mengkom met ingrediënten. Meng dit goed door elkaar. Voeg een voor een alle droge benodigdheden toe (noten en havermout nog even apart houden). Roer als laatste de havermout en noten door het beslag. Maak leuke vormpjes van je koekjes en verwarm ondertussen je oven voor op 180 graden. Garneer je koekjes met amandelen (oogt extra feestelijk) en schuif de bakplaat in de oven. Bak je koekjes in ongeveer 14 minuten af (hou de kleur goed in de gaten). Laat de koekjes goed afkoelen. Ze blijven lekker chewy aan de binnenkant. De lekkere bite komt door de gehakte noten.

Geniet van de Feestdagen samen met je geliefden,

Veel liefs, Inge

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrije koekjes: chewy Kerstkoekjes

Plaats een reactie


*