Page content

Glutenvrije bosbessen cakejes

Glutenvrije bosbessen cakejes

Zin in zoetigheid…

Zomaar even de voorraadkast induiken, zit er helaas niet meer in voor mij sinds de ontdekking van mijn Gluten-pinda intolerantie. Daarnaast wil ik ook niet terugvallen op alleen maar tussendoortjes uit ‘pakjes’. Gelukkig word ik nog vrolijker van iets wat uit mijn eigen oventje komt! Ik had nog wat bosbessen over en zin in cake, dat klinkt als een goede combi toch? En ook nog eens een glutenvrije combi!

Aan de slag met?

  • 60 gram amandelmeel
  • 40 gram rijstemeel (een andere glutenvrije optie mag uiteraard ook)
  • 1 theelepel Glutenvrij bakpoeder
  • 1 theelepel vanille aroma
  • 20 gram kokosolie
  • 30 ml agavesiroop (hou je van iets minder zoet, dan iets minder siroop)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel phibrex vezels (heel goed voor je darmen!)
  • snufje zeezout
  • zoveel bosbessen als je wilt

Hoe ga je te werk?

Zo simpel… Eerst meng je alle droge ingrediënten door elkaar, daarna voeg je een voor een de  natte ingrediënten toe, behalve de bosbessen.

Mix het geheel goed door elkaar.

image

Zet een paar cupcake vormpjes klaar en vul ze met het beslag. Stop er tussendoor zoveel bosbessen in als je lekker vindt.

image

Vul de vormpjes af en bak de cakejes in 20-23 minuten af op 150 graden in de oven. Ze mogen goed bruin zijn aan de buitenkant. Je zult proeven dat ze nog lekker klef blijven (door de bosbessen) aan de binnenkant. Het aller-allerlekkerst is om ze lauwwarm te eten!

Persoonlijk vond ik ze heerlijk, en ik niet alleen, mijn bezoek heeft alles smakelijk opgegeten zonder te weten dat het Glutenvrij was. Dat is het mooiste compliment!

Ps: ook deze cakejes kunnen weer in de diepvriezer, als ze dat halen…

Lieve groetjes, Inge

image

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrije bosbessen cakejes

Plaats een reactie


*