Page content

Glutenvrij recept voor cake met banaan en walnoten

Glutenvrij recept voor cake met banaan en walnoten

Wederom een recept van onze eigen chef Willem aka TheRacing Chef58.

Een van de dingen waar ik mij erg aan kan storen is eten wat ligt te verpieteren en niemand die het wil eten. Als voorbeeld de bruine banaan, bij mijn dochters gaat dit stuk fruit van populair naar “vergeten” met het verschijnen van een paar bruine vlekjes. Maak dit makkelijke glutenvrije banaan walnoot cake recept en zelfs de bruine banaan wordt weer gegarandeerd populair.

Ingrediënten glutenvrije banaan walnoot cake:

  • 2 rijpe of overrijpe bananen
  • 115 gram kristalsuiker
  • 115 gram zachte boter
  • 3 eetlepels karnemelk
  • 2 eieren op kamer temperatuur
  • 115 gram glutenvrij (met toevoeging rijsmiddel) bakmeel
  • 100 gram grof gehakte walnoten
  • 1 theelepel glutenvrije speculaas kruiden
  • 2 theelepels kaneel

Zelf de speculaas kruiden maken? Gebruik dan eenheden in de volgende hoeveelheden: 8 kaneelpoeder, 2 nootmuskaat, 2 kruidnagelpoeder, 1 gemberpoeder, 1 witte peper, 1/2 kardamom, 1/2 anijspoeder.

Bereiding:

    1. Begin met je oven voor te verwarmen op 180 graden Celsius.
    2. In een kom prak je de bananen met een vork.
    3. In een mengkom mix je de boter en suiker met een handmixer totdat het geheel mooi wit en romig is geworden.
    4. Voeg aan de boter suiker mix 1 voor 1 de eieren toe en na ieder ei goed doormixen.
    5. Meng hierna met een spatel door de boter mix heen de geprakte banaan, karnemelk,  glutenvrije bloem, kaneel, walnoten en speculaas kruiden.
    6. Als dit alles goed vermengd is schep het in een ingevet cake blik en bak het 25-30 minuten (totdat je er een mes in kan steken wat er schoon uitkomt).

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij recept voor cake met banaan en walnoten

Plaats een reactie


*