Page content

Heerlijk kruidig gevuld speculaas: glutenvrij raw food

Heerlijk kruidig gevuld speculaas: glutenvrij raw food

Deze heerlijk kruidig gevuld speculaas Raw Food en glutenvrij is een gezond maar een heerlijk alternatief voor de gewone gevulde speculaas uit de winkel.

Voor veel mensen is boodschappen doen op het moment gewoon niet te doen door de overvloed aan marsepein, chocola, speculaas en borstplaat dat bijna als vanzelf in je boodschappenkarretje verdwijnt. Dit geldt ook zeker voor mij want ik hou ontzettend van zoet. De enige oplossing die ik hier voor heb is: gewoon niet kopen, ik weet het anders ook niet.

Deze heerlijk kruidig gevuld speculaas Raw Food is een goed alternatief en bovendien geschikt binnen een glutenvrij dieet. Het smaakt lekker zoet, pittig en het vult als een gek! Dus je hebt aan een klein stukje genoeg en niet zoals bij “winkel” speculaas, meteen het hele pak. Wat heb je nodig:

  • 400 gram gemengde rauwe noten
  • 125 gram amandelmeel of zelf amandelen vermalen
  • 6 grote zachte dadels
  • 3 eetlepels donkere agavesiroop
  • 6 eetlepels kokosolie
  • veel speculaaskruiden
  • snuf zout
  • 1 theelepel vanille
  • eventueel 10 druppels sinaasappelextract
  • 1 eetlepel limoensap

Maal de gemengde noten en snij de dadels fijn en meng het door elkaar. Doe er lekker wat speculaaskruiden, een snuf zout, 3 eetlepels agavesiroop en 3 eetlepels kokosolie door en meng het goed door elkaar. Bekleed een platte bak met plasticfolie en doe de helft van dit mengsel erin en druk het heel goed aan.

Vervolgens meng je door het amandelmeel de honing, vanillepoeder, sinaasappelextract en 3 eetlepels kokosolie. Doe dit bovenop de onderste laag. Hierboven kan de andere helft van het notenmengsel. Je hebt nu 3 lagen, even goed aandrukken en laat dit in de vriezer stevig worden. Na een uurtje snij je er naar wens blokken of repen van en die bewaar je per stuk in wat plasticfolie in de koelkast of vriezer. Geniet van deze heerlijk kruidig gevuld speculaas Raw Food.

Wil je ook “gezonde” raw food chocola maken kijk dan voor het recept hier.

Comment Section

2 reacties op “Heerlijk kruidig gevuld speculaas: glutenvrij raw food


Door PASSIE! Voor gezond koken op 16 november 2015

Hoeveel honing moet ik gebruiken? Staat nietig de ingrediënten…
Lijkt me erg lekker 🙂


Door Healthy Jeltje op 20 november 2015

Hi, ik heb 2 eetlepels honing gebruikt! Mag ook iets meer als je dat lekker vind!

Plaats een reactie


*