Page content

Glutenvrij diner: een makkelijk en lekker recept

Glutenvrij diner: een makkelijk en lekker recept

Zaterdagavond… en ik eet glutenvrij….

Wellicht ken je het gevoel: een drukke werkweek achter de rug en niet zo veel zin om uitgebreid te koken. Ik merk dat glutenvrij eten meer bereidingstijd van gerechten met zich meebrengt dan ik voorheen gewend was. Dat vind ik opzich geen probleem, maar je hebt af en toe van die momenten zoals deze zaterdagavond!

Glutenvrije frittata!

Inderdaad, frittata bleek de oplossing voor mijn zaterdagavond-mood te zijn. De deur van de koelkast is opengegaan en het resultaat is een heerlijk glutenvrij diner geworden, ook mijn man vond het heerlijk (ps: die is dus ook grotendeels op glutenvrije voeding gezet zonder dat hij het echt in de gaten heeft hihi).

Wat heb je nodig voor een glutenvrije frittata?

Het makkelijke aan dit gerecht is dat je er eigenlijk alles in kunt doen wat je lekker vindt of in huis hebt. Varieer met groenten of voeg vlees toe, zoals jij het graag wilt. Dit is wat ik gebruikt heb voor 2 personen:

  • 150 gram verse spinazie
  • 1 grote aardappel
  • 100 gram champignons
  • 3 eitjes
  • scheut (soja)melk
  • 3 plakjes (glutenvrije) gatenkaas
  • Zout en peper

Hoe ga je te werk?

Roerbak de spinazie in de pan en doe dit daarna in de vergiet zodat het overtollige vocht weg kan lopen. Snij de aardappel en champignons in kleine stukjes en bak ze samen ongeveer 5 minuten in de pan.  Klop in een kom de eitjes met melk en kaas goed door elkaar. Voeg alles samen in een ovenschaal en klop nog even goed door elkaar. Zet de schaal voor ongeveer 30 minuten in de oven op 200 graden, tot de bovenkant wat bruin wordt.

Een (glutenvrij) broodje erbij en stiekem nog een lepeltje glutenvrije mayo en smullen maar!

imageimage

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij diner: een makkelijk en lekker recept

Plaats een reactie


*