Page content

Glutenvrij aardbei- maanzaadbrood

Glutenvrij aardbei- maanzaadbrood

Glutenvrij brood met extra veel smaak? Probeer dan dit glutenvrij aardbei- en maanzaadbrood recept met een paar verrassende ingrediënten en volop smaak. Bereidingstijd een uur of daaromtrent. Ideaal voor een weekendje. Vol vitamines en mineralen, en, zoals gezegd, zonder gluten. Probeer maar! En het is nog paleoproof ook.

Ingrediënten glutenvrij aardbei- en maanzaadbrood:

  • ½ kop gehakte courgette
  • 1 ½ kop fijngehakte cashew noten
  • ¼ kop kokosmeel
  • ¼ kop arrowroot/pijlwortel
  • ½ theelepel bak soda
  • ½ theelepel bakpoeder, bijv. deze:
  • Snufje fijn zout
  • 1/3 kop gesmolten ghee
  • 1/3 kopje honing
  • 2 theelepels amandel extract
  • 3 geklutste eieren
  • ½ kop aardbeien, gewassen, kroontje verwijderd, in plakjes gesneden
  • 1 tot 2 eetlepels maanzaad (meer kan ook, naar keuze of smaak)

 Ingrediënten: (voor de saus)

  • Een hele kop aardbeien, gewassen, kroontjes verwijderd
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels water

Bereiding:

Oven voorverhitten op 177 graden. Neem een grote vuurvaste schaal en vet even een beetje in. Eventueel bakpapier gebruiken. Leg de gehakte courgette op keukenpapier om te laten drogen. Neem een schaal en doe er de gehakte cashew noten in, het kokosmeel, de tapioca, bak soda en bakpoeder en een snufje zout. Neem een andere, kleinere schaal en combineer daar de eieren, de honing, de ghee en het amandelextract. Klutsen zodat het goed gemengd wordt. Doe het eimengsel vervolgens bij het meelmengsel. Voeg het maanzaad en de courgette toe. Neem een spatel en meng het geheel.

Voeg met de hand plakjes aardbei aan het mengsel toe. Doe het deeg in de vuurvaste ovenschaal en plaats in de oven. Bak ongeveer een uur. Test met een cocktailprikker of het brood gaar is. Na afloop 10 minuten af laten koelen voordat het brood gesneden kan worden. Terwijl het brood aan het bakken is, neem een steelpannetje en verwarm op middelhoog vuur. Doe er alle ingrediënten voor de aardbeiensaus in. Verhit ongeveer 10 minuten totdat de aardbeien zacht geworden zijn. Daarna de inhoud in de blender doen en pureren totdat er een mooi mengsel ontstaan is. Even laten afkoelen. Saus tenslotte over een plak brood doen, naar wens. Eet smakelijk!

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij aardbei- maanzaadbrood

Plaats een reactie


*