Pompoensoep: gek op pompoenen!

Als ik erover nadenk, ben ik een ‘lentemeisje’. Ik hou ontzettend van zon, groene blaadjes aan de bomen, bloemen en de geur van de lente. Je zou denken dat ik dan niet zo veel heb met de herfst, maar dat heb je mis! Ik ben namelijk verliefd op… POMPOENEN! En dan heb je geluk in dit seizoen. Ik benut zo vaak mogelijk de kans om iets te maken waar pompoen in zit.

Zijn pompoenen gezond?

Jazeker! Naast het feit dat pompoen calorie-arm is (dat is weer mooi meegenomen), zit ze boordevol vitaminen en mineralen. Vitamine A, C en E komen in ruime hoeveelheden voor in de pompoen. Deze vitaminen hebben een antioxidantwerking. In pompoen komt, naast bovengenoemde vitamines, ook nog een ruim aantal vitaminen B voor, mineralen (oa koper, ijzer, kalium…) en Omega3 vetten. Kortom: naast de overheerlijke smaak, redenen genoeg om te kiezen voor deze gezonde groente!

En wat kun je er dan van maken?

Praktisch als ik ben, wil ik er natuurlijk direct een lekker receptje aan koppelen. Ik vind het heerlijk om op een frisse dag, tijdens de lunch te genieten van een lekker kopje zelfgemaakte soep. Het recept wat je hieronder kunt vinden, is ontzettend simpel. Hierdoor komt de pompoen helemaal tot zijn recht.

Pompoensoep ingrediënten

What to do: pompoensoep bereiding

Neem een klein pannetje en fruit hierin 1 gesnipperde ui in een klein scheutje kokosolie. Voeg na 2 minuten 400 gram pompoenblokjes toe.

TIP: als je een biologische pompoen (of uit eigen tuin) gebruikt, hoef je hem niet te schillen, dan kun je de schil meteen meekoken!

Voeg 750 ml water met 1,5 groentebouillonblokje, 1 laurierblaadje toe en laat de soep +- 25 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblaadje uit de pan en pureer de soep. Voeg nog een snuf zout en een theelepel kerriepoeder toe (of andere kruiden die je lekker vind). Als je van romige soep houdt, kun je in je soepkommetje nog een lepel griekse yoghurt toevoegen.

Deze pompoensoep kun je prima invriezen (zonder de griekse yoghurt!) zodat je er nog meerdere keren van kan genieten.

19

PS: de pompoen hierboven op de foto kwam uit mijn eigen moestuintje, hij was heerlijk!

Smakelijk!

rood en bewerkt vlees kankerverwekkend

Rood en bewerkt vlees kankerverwekkend

Ja hoor, wij hadden natuurlijk allemaal al lang onze vermoedens, maar gisteren is het officieel door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bevestigd: rood en bewerkt vlees zijn toegevoegd ...

Bloemkool bieslook paleo recept

Heerlijk bloemkool recept met verrassende ingrediënten zoals kurkuma, het de laatste jaren zoveel besproken kruid. Boordevol gezondheid, snel en makkelijk te maken, de zomer op ...
orthomoleculaire voedingsleer

Orthomoleculaire voedingsleer

Persoonlijk heb ik veel affiniteit met deze voedingsleer. Volgens de orthomoleculaire voedingsleer is het belangrijk om de meest optimale hoeveelheid en verhouding moleculen tot je te nemen. ...

2 reacties op “Pompoensoep: gek op pompoenen!”

  1. Hoi Caroline, wat een leuke post! Handig en mooi zo’n overzicht! Ik ben al dagen aan’t deenkn aan pompoen, ik heb er nog nooit mee gebakken (alleen soep mee gemaakt :-))… Ik was aan’t deenkn aan een Roemeens recept (een soort pompoenstrudel) maar ben er nog niet uit. Die taart met abrikozen bij jou spreekt me ook wel erg aan!Groetjes,Marian

    1. Hallo Marian, dank je wel voor je leuke reactie! De pompoensoep is erg makkelijk te maken en zeker een keer het proberen waard. Wat het ook wordt, laat het je lekker smaken! Groetjes Inge

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *