Page content

Drie glutenvrije broodrecepten (knoflookbrood, Italiaans en paleo brood)

Drie glutenvrije broodrecepten (knoflookbrood, Italiaans en paleo brood)

Knoflookbrood met kaas

knoflookbrood met kaas

Brood, daar zit wat in. Voor sommigen iets teveel van het goede: ze krijgen last van de gluten. Dat hoeft tegenwoordig gelukkig niet meer zo te zijn: legio producten verkrijgbaar waarmee je zelf je eigen brood kan maken. Dit is een dergelijk recept. Ideaal voor een weekend, of een verloren vakantiedag. Met knoflook voor een smaaksensatie van jewelste. Geniet!

Ingrediënten knoflookbrood:

Voor de topping

  • een kop geraspte mozzarella
  • 2 eetlepels gesmolten boter
  • mespuntje knoflookpoeder
  • mespuntje zout
  • halve theelepel Italiaanse kruiden

Bereiding:

Oven voorverhitten op 204 graden. Neem een grote schaal en doe daar het amandelmeel in, voeg de kokosbloem toe, zout, bakpoeder, knoflookpoeder en xanthaangom. Even flink mengen. Neem een klein schaaltje met het warme water en de suiker. Goed roeren totdat de suiker is opgelost. Voeg de gist toe en zet het schaaltje even weg. Voeg aan het meelmengsel de olijfolie toe en de gist uit het kleine schaaltje. Flink roeren en vervolgens het eiwit toevoegen. Nogmaals roeren. Voeg het halve kopje mozzarella toe en mix nogmaals, maar rustig totdat er een mooi deeg ontstaan is.

Neem een grote bakplaat, of een groot vel bakpapier naar wens. Bakplaat klein beetje invetten. Doe het deeg erin of erop en vorm met de hand een rechthoekige- dan wel vierkante vorm. Doe de bakplaat in de oven (of het bakpapier) en bak het deeg ongeveer 17 minuten. Neem ondertussen een schaaltje en doe daar de gesmolten boter in, beetje zout en knoflookpoeder. Even roeren en vervolgens over het brood uitgieten. Zorg dat het hele brood bedekt wordt. Bestrooi het brood daarna met de mozzarella, en garneer met de Italiaanse kruidenmix. Bak het geheel 10 minuten op 204 graden totdat de kaas gesmolten is en goudbruin aan het worden is. Brood uit de oven halen, 5 minuten wachten, en klaar om van te genieten. Eet lekker!

Brood, Italiaanse stijl

italiaans brood

Brood, sommigen hebben nergens last van en eten alles. Anderen zijn kwetsbaar voor gluten en moeten opletten als ze wat eten. Dit brood bevat geen gluten, wel smaak, is vullend, gezond, lekker, en als klap op de vuurpijl nog eenvoudig zelf te maken ook.

Ingrediënten Italiaans brood:

  • 2 koppen lijnzaad meel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 theelepeltje zout
  • 1 á 2 eetlepels zoetstof
  • 5 geklutste eieren
  • ½ kopje water
  • 1/3 kopje olie

Bereiding:

oven voorverhitten op 177 graden. Neem een bakplaat en vet een beetje in. Neem een schaal en doe er het meel, zout, zoetstof in. Even roeren. Vervolgens de eieren, het water en de olie bij. Goed roeren. Laat 3 minuten rusten. Spreid het deeg op de bakplaat in een gelijkmatige vorm. Plaats de bakplaat bin de oven en bak ongeveer 25 tot 28 minuten. Na die tijd wordt het brood goudbruin. Afkoelen en meteen gebruiken. Naar wens klontje boter erop. Eet smakelijk.

Paleo brood, zonder graan

paleo brood

Paleo dieet kenmerkt zich vooral door het weglaten van graan uit de dagelijkse voedselconsumptie. Dit recept is brood, maar dan zonder graan, zonder gluten, en veilig voor de paleogebruiker. Vol van smaak, makkelijk zelf te maken, en dat moet ook, want de bakker verkoopt dit niet. Ideaal om in de vakantie of op een zaterdag eens zelf te proberen.

Ingrediënten Paleo brood:

Bereiding:

oven voorverhitten op 177 graden. Neem twee schalen. Doe in de ene schaal alle droge ingrediënten en meng flink dooreen. In de andere schaal, doe er de natte ingrediënten in en ook daar: flink roeren. Doe vervolgens de inhoud van beide schalen bij elkaar en vermeng flink. Neem een broodvorm (desnoods cakeblik) en doe het deeg erin. Maak de bovenkant mooi strak van vorm. Plaats in de oven en bak ongeveer 40 á 50 minuten. Laten afkoelen voor gebruik. Geniet er van!

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Drie glutenvrije broodrecepten (knoflookbrood, Italiaans en paleo brood)

Plaats een reactie


*