Page content

Glutenvrije lauwwarme salade met geitenkaas

Glutenvrije lauwwarme salade met geitenkaas

Wat ligt er nog in de (koel)kast…

De leukste recepten komen tot stand wanneer ik kook met alles wat ik kan vinden in de voorraadkast en koelkast. Dit geldt ook voor deze heerlijke maaltijdsalade die vanavond op mijn bord is beland, de combinatie van alle ingrediënten was precies goed. Ik maakte meteen een dubbele portie (kwestie van goed vertrouwen hè!) zodat ik dit gerecht morgen nog een keer mee kan nemen naar mijn werk als lunch. Naast het feit dat deze salade heel erg lekker is, is hij ook nog eens erg voedzaam en dus goed voor je lijf!

Wat heb je nodig voor deze salade voor 2 porties?

  • 60 gram ongekookte quinoa
  • handvol oesterzwammen (of een andere champignonsoort)
  • 6 plakjes geitenkaas
  • 100 gram sla
  • handje pijnboompitten
  • lepel honing
  • 75 gram uitgebakken spekjes (dit is optioneel of te vervangen door wat je lekker vindt: denk aan ham, vega speckjes …)

Hoe pak je dat aan?

Kook de quinoa in bouillonwater volgens de aanwijzigingen op het pakje. Snij de oesterzwammen in kleine stukjes en roerbak deze in een pan. Ondertussen leg je de plakjes geitenkaas en de spekjes op bakpapier op een bakplaat en zet ze +- 10 minuten onder de grill. Neem een bord, leg de sla erop, voeg de quinoa met oesterzwammen toe en bovenop leg je de geitenkaas, spekjes en pijnboompitten. Als laatste gaat de lepel honing over de salade.

Smakelijk!

image

PS: en dan heb je ook nog eens zo’n heerlijk lunchschaaltje voor morgen.

image

Liefs Inge

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrije lauwwarme salade met geitenkaas

Plaats een reactie


*