Page content

Bloemkooltaartje (rauw, gluten-, lactosevrij)

Bloemkooltaartje (rauw, gluten-, lactosevrij)

Heerlijk bloemkooltaartje dat in slechts 20 minuten op tafel staat. Dit is echt een voorbeeld van gezond en ook nog eens super lekker! En rauw, gluten- en lactosevrij!

Het recept komt uit Amerika en daar gebruiken ze ‘cups’ i.p.v gram als maateenheid. Ik denk niet dat iedereen beschikt over een ‘measuring set’, maar je kunt het eenvoudig oplossen door een koffiekopje te pakken als maatstaf.

Ingrediënten rauw bloemkooltaartje

  • 3 kopjes rauwe bloemkool in stukjes
  • 1 kopje rode kool in stukjes
  • 1 kopje worteltjes in stukjes
  • 2 kopjes pompoenpitten (laat de pompoenpitten een nachtje wellen in water)
  • ½ kopje verse peterselie
  • ½ kopje verse basilicum
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • halve chilipeper in kleine stukjes
  • 1 teentje knoflook
  • snufje (Keltisch) zeezout

Als garnering

  • groene bladeren van kool (boerenkool of bijvoorbeeld spitskool)
  • 2 bosuitjes die je gebruikt als topping

Extra

  • een eetlepel walnoot basilicumpest0 (of een andere verse pesto natuurlijk)
  • een paar plakjes tomaat

Bereiding glutenvrij bloemkooltaartje

Doe alle ingrediënten (behalve de bosui, groene bladeren en tomaat) in de blender totdat het een fijne en wat plakkerige substantie wordt. Ik gebruik rvs taartvormpjes om het bloemkooltaartje een mooie vorm te geven. Daarna leg je het taartje op een bedje van bladeren en garneer je het met een heerlijk vers bosuitje. En on the site een klein beetje pesto voor de liefhebber!

ENJOY!

Comment Section

0 reacties op “Bloemkooltaartje (rauw, gluten-, lactosevrij)

Plaats een reactie


*