Page content

Chocoladetaart recept: rauw, glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij!

Chocoladetaart recept: rauw, glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij!

Kort tijd geleden heb ik op Fitplein.nl een blog geschreven over de gezondheidsvoordelen van het eten van cacao. Ik heb daarin interessante resultaten van een recente studie gedeeld. De korte samenvatting: als je regelmatig cacao eet, is je kans om langer slim te blijven een stuk groter!

Dit is goed  nieuws toch? En zeker voor liefhebbers van cacao zoals ikzelf. Ik ben echt gek op cacao: ik voeg het in mijn soja ontbijt toe, ik drink het en het liefst geniet ik dagelijks van een stukje lekkere donkere chocolade! En als ik zelf een dessert maak dan  maak ik dat ook meestal met cacao.

Graag wil ik met jullie een van mijn meest favoriete-aller-tijden recepten delen. Het is  een chocoladetaart die even gezond als lekker is. Deze gezonde vegan chocoladetaart is zeer eenvoudig te bereiden. Je hebt er geen talent voor nodig, het enige wat je nodig hebt is een fatsoenlijk blender en tien minuten tijd.

Ingrediënten chocoladetaart recept

[Voor een kleine taart bereid in een ronde spring- vorm 11 cm in diameter]

De bodemlaag

  • 7-8 dadels
  • 50 gram noten naar keuze

De basislaag

  • 2 zachte avocado’s
  • 12 dadel geweekt in koud water gedurende minstens 1 uur
  • 3 eetlepels rauw cacaopoeder plus een beetje extra voor decoratie, ongeveer 1 theelepel
  • 2 eetlepels gesmolten kokosolie

Bereiding chocoladetaart recept

  1. Om de bodemlaag te maken, hak de noten en dadels in een blender tot een kleverige massa. Verspreid de massa gelijkmatig op de bodem van de spring-vorm. Druk het zachtjes met je handen zodat het op de vorm plakt.
  2. Voor het maken van de vulling, klop grondig alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa. Proef en voeg desnoods meer dadels toe als het naar jouw smaak niet voldoende zoet is.
  3. Breng de vulling aan over de korst. Maak het oppervlak glad met een tafelmes.
  4. Bestrooi het oppervlak van de taart gelijkmatig met cacao poeder. Gebruik een theezeefje voor een fijnere look.
  5. Zet de taart in de koelkast gedurende 2 uur of in de vriezer voor ongeveer 15 minuten alvorens te serveren.

chocoladetaart recept

Comment Section

3 reacties op “Chocoladetaart recept: rauw, glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij!


Door Gail Olf op 16 januari 2016

Kan je de avocado ook vervangen door een andere vrucht? Zo ja, welke vruchten?


Door Lera op 18 januari 2016

Beste Gail,

Je kan avocado vervangen, maar dan worct het een totaal andere taart. Avocado zorgt namelijk voor een romige structuur. De enige vervanger wat in mijn ogen een beetje in de buurt komt is verse kokosnoot-vlees. Je moet dus een young coconut kopen, de vlees eruit schrappen en dan vervolgens de taart maken. Je zou ongeveer 2 coconuts nodig hebben. Het wordt een dure taart…


Door Leonoor op 18 januari 2016

Hallo Gail en Lera,
De chocoladetaart doet me denken aan de jaren dat we, de woongroep Contact & muziek rauwe voeding hebben gegeten. Ik heb toen veel gedaan met cacao, ook chocoladetaarten (zonder avocado). Recepten staan op onze website http://www.contactmuziek.nl bij het onderwerp gezondheid: recepten: taarten, chocola(de taarten).

http://www.contactmuziek.nl/chocola.html

Je kunt naast de dadels ook zoet maken met stevia, de enige suiker (het is een groene plant) die je lichaam basisch maakt, kokosbloesemsuiker of Palmyra, een heel bijzondere, gezonde en erg lekkere, verfijnde suiker! Kokosolie kun je ook vervangen of aanvullen met cacaoboter (net als de kokos smelten au bain Marie). Cacaoboter geeft meer stevigheid, dan hoef je minder noten te gebruiken. Mocht je het leuk vinden kun je mijn nieuwsbrief/levensbrief lezen. Ik heb er de afgelopen maanden aan gewerkt. Het zijn 45 pagina’s geworden met 50 jaar levenservaring erin verwerkt over mezelf en de woongroep, gezondheid (ook emotioneel en sociaal), duurzaamheid, muziek en vlinders: http://www.contactmuziek.nl/nieuwsbrief-25-december-2015.pdf,
lieve groeten van de woongroep Contact & muziek,
Leonoor

Plaats een reactie


*