Page content

Bloemkool bieslook paleo recept

Bloemkool bieslook paleo recept

Heerlijk bloemkool recept met verrassende ingrediënten zoals kurkuma, het de laatste jaren zoveel besproken kruid. Boordevol gezondheid, snel en makkelijk te maken, de zomer op tafel met verrassend smaken.

Ingrediënten bloemkool bieslook recept:

  • Een kwart theelepel kurkuma;
  • Een kwart theelepel gemalen komijn, ook wel ‘djinten of djintan’ genoemd;
  • Een theelepel ghee,
  • Een bos verse bieslook, gewassen;
  • Een scheut olijfolie;
  • Peper en zout naar smaak;
  • Een middelgrote bloemkool, gewassen.

Eventueel, om toe te voegen: een hardgekookt ei, een paar blaadjes sla, een paar plakken avocado, een paar druppels citroensap.

Bereiding bloemkool bieslook recept:

combineer de kurkuma, de komijn, peper en zout met de ghee en de bieslook in de blender. Voorzichtig de olijfolie toevoegen. Na mixen even wegzetten. Kook de bloemkool beetgaar, maar net niet helemaal gaar. Laat de bloemkool afkoelen, en snijd daarna in hele kleine stukjes. Doe de bloemkool, na het snijden, in de bak met de gemixte kruiden en ghee. Flink omroeren totdat er een kleurig, goed gemixt geheel ontstaan is. Even proeven, en naar smaak nog wat peper en/of zout toevoegen.

Als het geheel klaar is: verdelen over een viertal borden of grote glazen. Als je er voor kiest om een ei toe te voegen: het ei prakken en over de bloemkool strooien. Als je sla wilt gebruiken, leg die dan onderop de borden of onder in de glazen. Naar wens kleingesneden avocado over de borden of glazen verdelen. Tot slot nog een paar druppeltjes citroensap sprenkelen.

Eet smakelijk van dit gerecht, boordevol vitamines en mineralen.

Comment Section

0 reacties op “Bloemkool bieslook paleo recept

Plaats een reactie


*