(Pinda)notenallergie

Deze vorm van allergie wordt in de eerste levenjaren al ondekt. Kinderen kunnen er op een latere leeftijd overheen groeien.
Bij een allergische komt histamine vrij. Deze histamine is verantwoordelijk voor de klachten die kunnen optreden bij pinda(noten) allergie.

Deze reactie van het lichaam treedt op na het nuttigen van (pinda)noten of producten waar pinda's in verwerkt zijn. De allergie wordt veroorzaakt door de eiwitten die in de pinda's zitten. Sommige mensen kunnen zelf alleen al door het ruiken van een pinda heel heftig reageren. Dit is een heftige vorm van voedselallergie en kan zelfs een dodelijke reactie uitlokken.

De klachten doen zich voor binnen enkele uren na het nuttigen van (pinda)noten of producten waar pinda's in verwerkt zijn en verschillen per persoon. De klachten kunnen o.a zijn; jeuk en zwelling van de lippen, mond en keel, rode, jeukende uitslag op een bepaalde plek op het lichaam, misselijkheid, overgeven en diarree.
Bij heftige situaties kan er een niet jeukende zwelling op een bepaalde plek (vooral het gezicht, de hals en de mond) op het lichaam optreden en benauwdheid met een piepende ademhaling.

(Pinda)notenallergie kan lijden tot een anafylactischeshock, dit is een levensbedreigende allergische reactie die problemen met de ademhaling en bewustzijn veroorzaakt. Het is belangrijk dat de personen die een (pinda)notenallergie altijd een Epi-Pen op zak hebben zodat ze zichzelf kunnen inspuiten om te voorkomen dat de reactie verergert. Heeft deze persoon dat niet bij een heftige reactie is het heel belangrijk om gelijk 112 te bellen.

Daarnaast is het heel belangrijk om te letten op een goed dieet om herhaling te voorkomen. In veel producten zitten namelijk pinda's verwerkt.    Door: ronald
    hoe kan je een noten allergie tegen gaan/bestrijden, zodat het weg is. en niet wachten tot je kind er over heen groeit.?

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -