Zonneallergie

Op het moment dat iemand een abnormale huidreactie krijgt door blootstelling aan de zon of andere lichtbronnen spreken we van zonneallergie ook wel PMLE.

Dit is een zeldzame aandoening die zich ontwikkeld op jongvolwassene leeftijd, bij zowel mannen als vrouwen. Mensen met een lichte huidskleur zitten in de risicofactor. De oorzaak hiervan is niet helemaal bekend maar er is sprake van een afwijkende reactie van de huid op ultravioletstraling. Zonneallergie kan ook veroorzaakt worden door bepaalde medicijnen.

Ongeveer enkele uren na het blootstellen aan de zon ontstaan de klachten. Blaasjes, bultjes, roodheid, jeuk en een schilferige droge huid is de allergische reactie op de zon.

De behandeling van zonneallergie is om blootstelling aan de zon te voorkomen. Het is ook mogelijk om aan het begin van het voorjaar het lichaam te laten wennen aan de zon door bijv. elke dag 10 minuten in de zon te zitten, zodat de klachten in de zomer minder heftig zijn. Een goeie zonnebrandcreme is ook belangrijk maar let wel goed op of het ook beschermt is tegen UVA. Bij gebruik van medicijnen is het belangrijk om even na te vragen bij een arts of deze overgevoeligheid kunnen veroorzaken.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -