Voedselallergie

Dit is een allergie waarbij het immuunsysteem verkeerd reageert op bepaalde voedingsmiddelen.
Dit kan bij alle voedingsmiddelen voorkomen. Melk, kippenei en (pinda)noten zijn het meestvoorkomen en is een chronische aandoening. Steenvruchten (appels, peren,kersen, enz.) komen vaak voor bij mensen met hooikoorts.
Voedselallergie komt vaak voor bij mensen met astma, hooikoorts, eczeem en het komt vaak in families voor.

De klachten doen zich voor binnen enkele uren na het nuttigen van bepaald voedsel. De klachten kunnen o.a zijn; jeuk en zwelling van de lippen, mond en keel, rode, jeukende uitslag op een bepaalde plek op het lichaam, misselijkheid, overgeven en diarree.
Bij heftige situaties kan er een niet jeukende zwelling op een bepaalde plek (vooral het gezicht, de hals en de mond) op het lichaam optreden en benauwdheid met een piepende ademhaling.

Voedselallergie kan lijden tot een shock, dit is een levensbedreigende allergische reactie die problemen met de ademhaling en bewustzijn veroorzaakt. Bij een heftige reactie is het heel belangrijk om gelijk 112 te bellen.

Bij elke allergie is het belangrijk om met de arts een onderzoek te doen. Naar aanleiding daarvan zal gekeken worden naar een oplossing. Wel is het dan handig om het desbetreffende voedingmiddel te vermijden.

    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -