Netelroos

Netelroos is een rode en jeukende uitslag over een groot gedeelte van het lichaam of juist een klein specifiek gedeelte ervan. De plekken variëren vaak in grootte en kunnen mogelijk tot grote gebieden in een lopen.

In het algemeen heb je maar een paar uur last van netelroos. Maar in diverse gevallen kan het een chronische aandoening zijn. Soms komt netelroos in combinatie met een andere allergie voor.

Door een allergische respons op een bepaald soort voedsel kan netelroos ontstaan, maar het kan ook een allergie voor een type plant zijn of de nawerking van een insectensteek. Bij chronische netelroos is de oorzaak nog niet bekend.

De symptomen zijn; rode, jeukende uitslag en witte plekken met daarom heen rode huid. Als de symptomen blijven aanhouden of terugkeren is het verstandig om contact op te nemen met een huisarts. Hij kan dan eventueel een huidtest doen om verder tot een oplossing te komen.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -