Allergische luchtwegontsteking

Dit is een allergische ontsteking van de longblaasjes bij het inhaleren van stof of chemicaliŽn, die kortademigheid veroorzaakt. De aandoening kan bij verschillende beroepen voorkomen.

Een allergische reactie kan door veel verschillende stoffen ontstaan, vaak worden ze benoemd naar het soort beroep waarin ze voorkomen. Bij de boeren wordt dit vaak boerenlong genoemd en deze allergische reactie wordt veroorzaakt door schimmelsporen in het hooi bijv. Op kantoren kunnen micro-organisme de oorzaak zijn die door luchtverversingssystemen worden veroorzaakt.
Doordat de allergische reactie een ontsteking in de longblaasjes veroorzaakt komt er een vernauwing van de luchtwegen in de longen.

De klachten van een acute aanval lijken op griep zoals koorts en rillingen, beklemd gevoel op de borst, kortademigheid, hoesten en een piepende ademhaling. Als blootstelling aan de allergische stof redelijk snel wordt gestopt verdwijnen de klachten binnen enkele dagen. Bij lange blootstelling kan de allergie chronisch worden dan worden de klachten erger en is er een mogelijkheid dat er weinig eetlust is. Als de blootstelling dan nog doorgaat kan dit schade aan de longen opleveren.

Het is belangrijk om erachter te komen wat voor stof de allergische reactie veroorzaakt zodat die vermeden kan worden. Dit is mogelijk om dit met een arts te testen. Bij langdurige blootstelling kunnen medicijnen worden uitgeschreven. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf als de blootstelling is gestopt.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -