Lactoseovergevoeligheid

Dit houd in dat iemand geen lactose kan verdragen. Lactose is een suiker die in melk en melkproducten zit. De lactose wordt niet verteerd.

Als het enzym lactase ontbreekt (die normaal gesproken de lactose omzet in de suikers glucose en galactose) blijft dit onverteerd in het spijsverteringskanaal achter. Kleine hoeveelheden lactose kan dan al buikpijn en diarree veroorzaken.
Normaal gesproken ontwikkelt dit zich in de puberteit, maar treft ook wel is baby's. Lactose kan in de loop der jaren in bepaalde bevolkingsgroepen dalen zodat het op latere leeftijd kan optreden.

De klachten komen binnen een paar uur na het nuttigen van een melkproduct. De klachten kunnen zijn; een opgeblazen gevoel, krampen in de buik, diarree, winderigheid en overgeven.
De ernst van de klachten hangt af van de hoeveelheid eiwitten die zijn binnengekomen en hoe ernstig de reactie per persoon is.

Naar aanleiding van de klachten kan de huisarts een diagnose vaststellen. Naar aanleiding daarvan kan er actie worden ondernomen. Het kan zelfs zo hevig zijn dat alle melkproducten vermeden moeten worden.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -