Koemelkallergie

Een koemelkallergie houd als het ware in dat iemand een allergische reactie heeft op de eiwitten die in koemelk zit verwerkt. Deze allergie is vaak al te herkennen op een vroege leeftijd. Vaak komt deze allergie voort uit flesvoeding. Moedermelk kan ook zorgen voor allergische reactie wannneer de moeder koemelk producten gebruikt.

Op het moment dat de baby allergisch is reageert zijn immuunsysteem op de koemelkeiwitten waardoor het spijsverteringskanaal ontstoken raakt. Het is onbekend wat de oorzaak is maar de aandoening zit soms in de familie.

De symptomen zijn erg verschillend maar kunnen zijn; diarree met bloed of slijm, pijn in de buik waardoor de baby gaat huilen en prikkelbaar wordt, piepende ademhaling en hoesten, eczeem of een jeukende rode uitslag en moeite met gewichtstoename.

Op het moment dat er gedacht wordt dat een baby allergisch is voor koemelk, is het belangrijk om de huisarts te waarschuwen. Als er geconstateerd wordt dat de baby koemelkallergie heeft zal er een streng dieet worden voorgeschreven zodat alle koemelk producten worden vermeden. Vaak is het probleem na een jaar over, maar sommige gevallen zullen er langer last van houden.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -