Huisstofmijt allergie

Dit is een allergische reactie in de neus die ontstaat als de huisstof ingeademd wordt. In de huisstof zitten kleine diertjes (die op het eerste oog niet zichtbaar zijn), huisstofmijt genoemd.

Een huisstofmijtallergie komt door een reactie van het afweersysteem, deze tast niet alleen de schadelijke stoffen aan maar ook de onschadelijke stoffen zoals de mijtuitwerpselen.
Deze allergie kan ook samengaan met astma.

De allergie ontwikkeld zich tussen het achtste en vijfentwintigste levensjaar. Naarmate men ouder wordt, worden de klachten minder en na het 55e levensjaar kan het zelfs verdwijnen. Op latere leeftijd komt het zelden voor dat de allergie zich nog ontwikkeld.

De klachten bij deze allergie kunnen zijn; vaak niezen, loopneus, benauwdheid, rode, opgezwolle en/of tranende ogen, opgezwolle gevoel in het hoofd, vermoeidheid, hoesten, astma en eczeem.
De klachten verschillen per persoon en aan de ernst van de reactie.

Het is verstandig om bij de huisarts langs te gaan met deze klachten voor een allergietest. Bijdeze allergie worden medicijnen uitgeschreven om de allergie te bestrijden.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -