(Huis)dierenallergie

(Huis)dierenallergie houd in dat er een overgevoelige reactie wordt veroorzaakt door huidschilfers, haren, veren speeksel en urine van (huis)dieren. Doordat de allergenen in de lucht hangen worden deze ingeademd en ontstaan er allergieklachten. Voornamelijk komen deze klachten voor door honden en katten, maar ze kunnen ook voorkomen bij cavia's, konijnen, vogels etc.

De klachten bij (huis)dierenallergie kunnen heel verschillend zijn maar de meestvoorkomen de klachten zijn; niezen, hoesten, jeuk en opgezette ogen, uitslag, eczeem, bulten.

Er zijn twee manieren waarop de luchtwegen kunnen reageren:
Een directe reactie: Binnen twintig minuten en duurt ongeveer een tot twee uur. De klachten zijn niet ernstig. Door een snelle reactie van niesbuien en een loopneus is dit te herkennen.
Een late reactie: Dit is een herstel van de directe reactie. Deze aanval komt ongeveer zes tot twaalf uur na het contact met een (huis)dier en kan vele uren tot een dag duren. De aanval is vaak hevig en na de aanval is men meestal humeurig en moe. Deze reactie is vaak te herkennen aan een verstopte neus, de ademhaling en de nasale stem.

Als de klachten zich voordoen is het verstandig om dit te checken bij de huisarts. Dan is het belangrijk om de (huis)dieren te vermijden.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -