Hooikoorts

Hooikoorts houd in dat sommige mensen een allergische reactie vertonen van stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het is afhankelijk van de wind hoe erg het stuifmeel vrijkomt.

Doordat het afweermechanisme in het lichaam in de war is onstaat er overgevoeligheid voor stuifmeel. Het afweermechanisme valt niet alleen de schadelijke indringers aan, maar ook onschadelijke stoffen. De stof histamine komt vrij door de allergische reactie en hierdoor kunnen de klachten zich voordoen.

Doordat bomen en planten zich willen voorplanten wordt er massaal stuifmeel aangemaakt. De wind of insecten zorgen er voor dat dit in de lucht verspreid wordt.

Er doen zich meerdere klachten voor. In de neus ontstaat er een branderig en jeukend gevoel die zorgt voor de niesbuien en een loop neus. Door een zwelling in het slijmvlies kan er een zwaar gevoel in het hoofd, rond de ogen en op het voorhoofd ontstaan. De ogen kunnen jeuken, tranen en branden.
Ook kan de allergische reactie leiden tot hoestklachten en een zwelling of irritatie van de huid.

Met deze klachten is het belangrijk om er met een arts achter te komen ofdat er een allergie aanwezig is. Dan zijn de klachten te behandelen met speciale medicijnen. Hooikoorts zal nooit verdwijnen omdat de bloei periodes zich jaarlijks blijven herhalen.
    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -