Contacteczeem

Contacteczeem houd in dat er rode, jeukende, schilferende plekken op de huid zijn. Dit komt door een ontsteking als de huid in contact komt met een bepaalde stof.

Er zijn twee typen, contacteczeem door irritatie (komt door een middel die op langere termijn de huid aantast) en contacteczeem door allergie (deze treed alleen op als de persoon in contact komt met een bepaalde stof waarvoor overgevoeligheid ontstaat). Een ontstekingsreactie van de huid kan ook ontstaan door herhaalde inwerking van licht geirriteerde stoffen (bijv. doucheschuim).

Er zijn een aantal stoffen die bij veel mensen een allergische reactie kunnen veroorzaken zoals; sieraden (bijv. nikkel), cosmetica, horloges, chemicaliŽn, sommige huidcremes en latex, bepaalde planten kunnen ook zorgen voor een allergische reactie zals een berenklauw en een sleutelbloem.

De klachten zijn meestal op de plek waar de huid in aanraking is geweest met de stof, de ernst van de klacht hangt af van de stof en de tijd dat het blootgesteld wordt. De symptomen kunnen een zijn; schilferende, rode, opgezette huid met vochtblaasjes die open kunnen gaan. Op de handen een rode schilferige huid en vaak met kloofjes. En voornamelijk is de jeuk het ergst.

Als niet duidelijk is wat de oorzaak is en de klachten heel lang aanhouden is het handig om de arts te raadplegen. Als de oorzaak bekend is, moet de stof die de reactie veroorzaakt vermeden worden.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -