Anafylaxie

Dit is een ernstige en eventuele fatale allergische reactie op bepaalde stoffen.

Anyfylaxie is een zeldzame ernstige shock die optreedt bij mensen die heel erg gevoelig zijn voor de stof "allergeen". Deze reactie verspreid zich door het lichaam en zorgt voor een snelle bloeddrukverlaging en een vernauwing in de luchtwegen. Deze reactie kan zonder behandeling fataal zijn. Vaak wordt dit veroorzaak door gebruik van medicijnen, een insectenbeet of een bepaald voedingsproduct.

De klachten van deze reactie kunnen zijn; zwelling in het gezicht (de lippen en de tong), plotselinge angstgevoelens, hartkloppingen, piepende en moeilijke ademshaling, soms jeukende rode uitslag en bewustzijnverlies en lichtzijn in het hoofd.

Bij deze reactie moet onmiddelijk adrenaline geinjecteerd worden. Antihistaminica, cortiosteroÔden en vocht worden ook toegediend.

Het is belangrijk om de stoffen die deze reactie veroorzaken te vermijden, voornamelijk als deze reactie al eerder is opgetreden. Het is ook handig om een kaart opzak te hebben waarop staat wat de allergiŽen zijn en wat helemaal belangrijk is, is om zelf altijd een injectie op zak te hebben. Als deze injectie niet aanwezig is, is het heel belangrijk om direct 112 te bellen.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -