Wratten

Wratten zijn een harde, huidkleurige of donkere verhoorning van de huid die veroorzaakt wordt door een virusinfectie.

Wratten komen het meest voor op handen, voeten en knieen en zijn over het algemeen onschuldig. Veel mensen hebben voor hun 20e minstens een wrat gehad, maar sommige mensen met een verminderde weerstand ontwikkelen er meer.

Er zijn verschillende soorten wratten zoals:
Gewone wratten: deze zitten vaak op de handen. De wartten zijn hard met een ruw, verheven oppervlak en zijn meestal rond en voorzien van zwarte puntjes. Gewone wratten groeien vaak in groepjes.
Voetwratten: deze zitten op de voetzolen. Doordat het lichaamsgewicht erop drukt dringen ze vaak diep door de huid heen. Ook deze wratten komen vaak in groepjes voor. Ze zijn hard met een verdikt oppervlak en zijn pijnlijk bij het lopen. Besmetting is mogelijk door met blote voeten in een openbare ruimte te lopen.
Vlakke wratten: deze komen vaak voor op de polsen, de handruggen en het gezicht. Deze wratten varieren van oppervlakte, zijn huidskleurig, steken iets boven de huid uit en zijn soms jeukend.

De meeste wratten verdwijnen naar een jaar of 3. Als dit niet het geval is bied de huisarts een oplossing om de wrat te laten verdwijnen.    Door: Beheerder
    Op dit moment is er over deze artikel geen reactie. Waar wacht u dan nog op? Wees de eerste om een reactie te schrijven!

Naam:


E-mail:


Bericht:Email deze pagina
Favoriete pagina
Print deze pagina

Fitplein Disclaimer -