Page content

Ingrediënten voor Gemberthee met kaneel voor koude herfstavonden

Ingrediënten voor Gemberthee met kaneel voor koude herfstavonden

(voor 1 pot)

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd: 5min / Kooktijd: 15min / Totale bereidingstijd: 20min

Breng het water bijna aan de kook en voeg alles toe behalve de ahornsiroop of appeldiksap. Laat dit mengsel 15 min. bijna koken en haal alles door een zeefje.
Zoet de thee naar smaak. Warm serveren.

GEMBER
Gember is één van de meest waardevolle specerijen in onder andere de Chinese geneeskunde. Weinig mensen weten dat het kan helpen ziekten te voorkomen of te genezen. In Azië wordt gember dagelijks gebruikt in gerechten. De gemberwortel wordt geschild en dan geraspt . Je kunt ook gepekelde of gemarineerde gembervlokjes kopen.

. het is een effectief middel tegen reisziekte
. zelfs mensen met een maagzweer kunnen gember gebruiken
. het stimuleert de vertering
. kan helpen tegen ochtendmisselijkheid
. het werkt verwarmend
. ideaal voor verkoudheden : een kop gemberthee met citroen

Kruiden en specerijen
Kruiden zijn niet alleen smaakmakers. Kruiden bevatten bijvoorbeeld 10 maal meer mineralen als fruit, groenten en granen. Vooral wilde kruiden zoals die in volle grond groeien. Kruiden bevatten ook micro-voedingstoffen die in ander voedsel niet of minder voorkomen. Tracht daarom zoveel mogelijk en zo gevarieerd mogelijk kruiden te gebruiken.
Kaneel, steranijs, kruidnagel en kardemon zorgen voor de vitaliteit (chi) in de Indiaanse ayurveda.

 

Bron: Amanprana recepten

Comment Section

0 reacties op “Ingrediënten voor Gemberthee met kaneel voor koude herfstavonden

Plaats een reactie


*