Lekker speltwafels met krenten

Afgelopen week heb ik een wafelijzer aangeschaft. Echt zo’n aankoop die in de winter doe (blijkbaar…) omdat ik dan zin heb in… wafels! Ik zie ook steeds vaker speltwafeltjes voorbij komen, ook bij de bakker, en ik ben erg benieuwd hoe ze smaken als je ze zelf maakt. Uiteraard wil ik er graag een verantwoorde versie van maken en daarom heb ik weer een aantal ingrediënten vervangen door gezondere versies. En het was zo makkelijk om te maken! Het beslag blijft iets natter, maar dat was juist wel lekker aan deze wafels.

Wat heb je nodig voor +- 14 wafels?

– 45 gram gesmolten kokosolie

– 235 gram volkoren speltmeel

– 2 theelepels baking soda/bakpoeder

– 3 eitjes

– 2 theelepels koek en speculaaskruiden

– 335 ml amandelmelk

– 75 gram kokosbloesemsuiker (honing kan ook als je dat lekker vindt!)

– 2 theelepels vanille aroma

– 2 handjes gewelde, ongezwavelde krenten (optioneel!)

What to do?

Wel de krenten (als je wafels met krenten wilt natuurlijk…) en hou ze even apart.

Mix alle natte ingrediënten door elkaar en voeg, een voor een, de droge ingrediënten toe. Als alles bij elkaar zit, nog een minuut of 3 door laten mixen. Voeg als laatste de gewelde krenten toe.

Bak je wafels in het wafelijzer, ongeveer 4-5 minuten tot ze kleur goed is (let op: ze worden niet erg bruin vanwege het ontbreken van boter/suiker!).

76

Even af laten koelen en lekker smullen! Je kunt er, om het helemaal af te maken, nog wat vers fruit overheen doen met wat kwark of banaan met kaneel of… of… of… (vul het zelf maar in!)

Self-care Sunday @home: wat is het en waarom doen?

Wat is selfcare zondag nou en waarom is het zo belangrijk dat je er aan doet? In dit blog hebben wij goede tips zodat jij ...

Fitheid in 9 cijfers

Waar moeten we op letten, willen we enigszins gezond dit jaar door komen? Van slaap tot vitaminen, probiotica en seks: 9 belangrijke indicatoren voor je ...
Foto door Brett Sayles: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/persoon-draagt-witte-bijgesneden-top-en-zwarte-bodems-1456641/

De voordelen van een gezonde darmflora: Een sleutel tot welzijn

Je darmen zijn een weerspiegeling van je gezondheid. Een gezonde darmflora = een gezond lijf. Lees hier alle voordelen!

2 reacties op “Lekker speltwafels met krenten”

  1. Fantastisch. Dank voor het ‘gezond maken’ van een van mijn favoriete guilty pleasures. Ik ga het dit weekend nog zelf proberen met wafelijzer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *