Ik sleep je naar de sportschool!

Het is zondagochtend, normaal gesproken de tijd voor een flinke workout. Maar ik hoor de druppels op het dak en plots ligt mijn bed nóg lekkerder. Ik ben gek om dit hemelse wolkenbed te verruilen voor striemend koude regen. Mijn hersenen hebben niet veel tijd nodig om tientallen redenen te bedenken om niet te gaan sporten. Ze variëren van “er zijn mensen die nooit  sporten” tot “die dikke berenvel truien zijn ontzettend fashionable, daarin zie je die extra muffin toch niet”.

Niet denken
Soms heb je van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om te trainen, dat je bank je in de houtgreep heeft. Maar diep van binnen, bij de een wat dieper dan bij de ander, zit er irritant verstandig stemmetje dat eigenlijk wel beter weet. Dus, hoe kom je aan de motivatie om toch te gaan?
Allereerst, niet denken. Probeer je hersenen voor te zijn en denk er gewoon niet over na. Maak van het sporten een routine. Ga niet bedenken of je wel of geen zin hebt, maar trek je sportschoenen aan en ga. Over tandenpoetsen denk je ook niet na, dat doe je gewoon. Zorg dat sporten het nieuwe tandenpoetsen wordt (maar blijf dat ook gewoon doen hè). Het is goed voor je lichaam en het moet nu eenmaal gebeuren.

Motiverende plaatjes
Mochten je hersenen je te snel af zijn, kan het internet ook nog uitkomst bieden. Pinterest (https://nl.pinterest.com/) is een soort digitaal prikbord waarop iedereen leuke, mooie, inspirerende plaatjes kan zetten. Er zijn daar ook ontzettend veel motiverende afbeeldingen te vinden. Op het moment dat je uitgezakt op de bank zit en een zak chips open wil trekken, surf dan even naar deze site. De platte buiken, spierballen en sixpacks komen je tegemoet en geven je de nodige digitale schop onder je kont.

Drill sergeant
Wanneer ik mijn eigen tips in de praktijk heb gebracht en ik eindelijk mijn slaapkamer verruild heb voor de kleedkamer van de sportschool, raak ik in gesprek met een oudere vrouw. Zij vertelt dat ze een sportmaatje heeft, die haar licht dwingend appt ‘dat ze toch echt wel moet komen sporten’. Voor een stevige stok achter de deur zoek je dus een partner in crime, het liefst een sergeantachtig type.

To the beat
Terwijl ik de slaap uit m’n ogen wrijf en leunend tegen het buikspierapparaat moed sta te verzamelen, stop ik de oortjes van mijn mp3 speler in m’n oren. Mijn held in sport gerelateerd barre tijden. Voor motivatie in de sportschool kan je favoriete muziek helpen. Niets geeft mij zo’n pep als Justin die ‘I’m bringing sexy back’ in m’n oor hijgt.

Beter dan chocolade
Als ik later met m’n rode hoofd op de bank plof en m’n benen op de poef leg, voel ik me goed. Het is zó cliché maar na een goede workout voel je je zo lekker. Daar kan geen chocolade tegenop. En dat ik dat zeg, dat zegt heel wat. Dat gevoel is eigenlijk de allerbeste motivatie. Jammer dat ik dat tegen de tijd van m’n volgende workout weer ben vergeten.

avocado saus

Recept voor avocado saus

Recept van chef Willem voor een avocado saus die als basis saus te gebruiken is voor diverse gerechten. Mijn eerste saus recept is een avocado ...

In beweging blijven tijdens kantooruren 

Actief blijven tijdens de kantooruren kan best een uitdaging zijn, zeker bij een fulltime kantoorbaan. Hierbij makkelijk te implementeren tips voor meer beweging tijdens het ...
gezonde ontbijtkoek recept

Verantwoorde ontbijtkoek

Suiker in ontbijtkoek Ontbijtkoek, wat heb ik dat al vaak gegeten! En ik vind het ook echt heel erg lekker. Alleen jammer dat in de ...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *