Tandpasta: We maken er dagelijks gebruik van maar haast niemand weet wat voor schadelijke stoffen er in zit...

Natuurlijke middelen voor een gezonde en zelfverzekerde glimlach!

TANDENPOETSEN IS ABSOLUUT EEN BASISNOODZAAK. DOOR DAGELIJKS MEERDERE KEREN ZORGVULDIG DE TANDEN TE POETSEN BLIJFT DE ADEM LEKKER FRIS, DE TANDEN BLIJVEN HEERLIJK SCHOON EN DE MOND BLIJFT VRIJ VAN NARE PLAKVORMENDE BACTERERIËN. NATUURLIJK IS HET NIET ERG SPANNEND OM JE TANDEN TE POETSEN EN HET KAN NET ZOALS ANDERE DAGELIJKSE KLUSJES ERG SAAI ZIJN. HIERDOOR NOEMEN FABRIKANTEN TANDPASTA OOK VAAK EEN LUXE- OF SCHOONDHEIDSPRODUCT TERWIJL DIT PRODUCT NOODZAKELIJK IS VOOR PERSOONLIJKE HYGIËNE.

Het doel van fabrikanten is uiteraard om zo veel mogelijk producten te verkopen tegen een wat hogere prijs. Op deze wijze focussen mensen zich op de kosten en zijn totaal niet bewust van de ingrediënten. Alleen al in Nederland wordt er ieder jaar 100 miljoen euro aan tandpasta besteed. De meeste mensen hebben totaal geen idee van wat er eigenlijk precies in tandpasta zit, dit is erg raar want het wordt dagelijks bijna door iedereen gebruikt.

Tandvleesaandoeningen en tandbederf tasten meer dan alleen maar de mond aan. Zelfs hartkwalen zijn nauwer in verband met tandvleesaandoeningen dan risicofactoren zoals een hoog cholestrol2 en roken. Beroertes, perifere vaatziekte, diabetes, vroeggeboortes en mondhygiëne staan ook in verband met bederf en tandvleesaandoeningen.

Voor schone tanden is tandpasta niet noodzakelijk. Het droog poetsen van de tanden is net zo effectief. De schurende bestanddelen in tandpasta zoals siliciumdioxide voegen wel wat toe, maar de belangrijkste functie van tandpasta is om het tandvlees en de tanden te onderhouden. Moderne tandpasta's bevatten daarom diverse bindmiddelen zoals copolymeren, dit zorgt ervoor dat na het spoelen de actieve bestanddelen nog steeds op de tanden blijven. Voor de kostbare gezondheid en schoonheid gaan mensen meestal af op die actieve bestanddelen ondanks die nu juist niet veel goeds doen.

De mythe van fluoride

Vaak kopen consumenten een tandpasta die fluoride bevat omdat ze aannemen dat hun tanden daardoor gezonder en sterker worden, hier is geen overtuigend bewijs voor. Bij een tekort aan voedingstoffen zoals magnesium en calcium kan er een aandoening ontstaan, maar bij een ‘fluoridetekort’ uiteraard niet.

Fluoride lijkt voor de meeste mensen erg onschuldig maar dat is het absoluut niet. Het is eigenlijk erg schadelijk en een klein kind kan makkelijk worden vergiftigd met de grote hoeveelheid fluoride er in een gezinstandpasta zit. In zweden en Amerika is het dan ook verplicht dat de tandpastatubes een waarschuwing of een boodschap bevatten over de giftigheid van het product.

In Nederland hebben we specifieke tandpasta's voor peuters met minder fluoride en er zijn voorlichtingsfolders die de tandarts aanbied om mensen zo goed mogelijk te informeren, maar een confronterende waarschuwing op de verpakking van de tandpasta ga je hier niet tegenkomen.

Fluoride kan zelfs een aanleiding zijn van allergische reacties en overgevoeligheid en is ook steeds vaker een verdachte oorzaak bij diverse ziekten zoals mentale stoornissen, diabetes, maagreflux, schildklieraandoeningen en botstoornissen.

Kinderen onder de 6 jaar die aanzienlijk veel fluoride binnen krijgen door middel van tandpasta, pilletjes en water, hebben een grotere kans op het krijgen van fluorose: dit is een nare aandoening waarbij de tanden verkleurd en gevlekt raken. Uit resultaten van een recent onderzoek waarbij zowel mensen als proefdieren werden geanalyseerd, blijkt dat er een duidelijk verband tussen fluoride en mondkanker bestaat. Onlangs is er een ontdekking gedaan die bewijst dat fluoride G-eiwitten verstoort en activeert. Dat zijn boodschappermoleculen met een essentiële taak in de werking van neurotransmitters en hormonen.

Lekker schuimbekken

Gewone tandpasta's bevatten meer schadelijke stoffen dan alleen fluoride. Vaak zitten er ook industriële synthetische detergens natriumlaurylsulflaat in verwerkt, waarvan wordt verdacht dat het niet alleen schadelijk maar ook giftig is voor de darmen, lever en maag. Ook is er een relatie tussen ontsteking van de slijmvliesbekleding van de mond en aften7, doordat er een verband is tussen kanker en fluoride is dat zeer van belang. Het is in staat om op de opname van dominante en nog gevaarlijkere stoffen in de mond te stimuleren en zelfs te bevorderen.

In sommige gevallen wordt het antibioticum triclosan in combinatie met tandpasta als tegengif tegen natriumlaurylsulfaat gebruikt, maar deze samenvoeging kan een nog sterker en duidelijk irriterende werking hebben. Tirclosan is een belangrijke aanleiding en speelt waarschijnlijk ook een essentiële rol tijdens het groeien van resistente, oftewel super bacteriën. Wanneer het wordt verwerkt in tandpasta's tegen tandplak en bacteriën, kan het mogelijk de hoeveelheid plaque terugdringen. Alhoewel tandpasta's tot meer dan 40% nieuw tandsteen kan voorkomen, tegen de huidige tandplak die aanwezig is hebben ze absoluut geen invloed op.

Schuurmiddelen die in tandpasta zitten verwerkt zijn potentieel ook schadelijk. Uit onderzoek blijk dat diverse schuurmiddelen en korreltjes silica zich kunnen ophopen onder het kwetsbare tandvlees waardoor er weer een granuloom ontstaat. Dat is een erg smal bultje met weefsel dat is ontstoken. Deze kunnen het beeld geven van ontstoken tandvlees en ze kunnen het tandvlees gevoeliger maken voor diverse infecties.

De producten en de test

Parodontax is een natuurlijke tandpasta en is het meest populair en bekend in Nederland. In Engeland waar dit onderzoek is uitgevoerd is dit niet het geval, Parodontax is in dit land niet eens verkrijgbaar. De alternatieven van dit product zijn    in Nederland te vinden op het internet of bij natuurwinkels.

Door middel van het kader bent je in staat om producten persoonlijk te beoordelen. De test bestaat uit verschillende vragen aan een testpanel van meer dan acht mensen, die elk verschillende natuurlijke producten hebben uitgeprobeerd. Enkele tandpasta's schuimden wel en andere weer niet. In sommige gevallen ging het om een gel of een gewone pasta. Formules voor kwetsbaar tandvlees of gevoelige tanden werden ook zorgvuldig getest.

De leden van het panel beoordeelden individueel de natuurlijkheid van de verschillende bestanddelen, de verpakking, de productinformatie, het uiterlijk en de smaak van het product. Het gevoel van een frisse en schone mond tijdens en na het gebruik van de tandpasta werd ook beoordeelt. De ongunstige bijwerkingen werden uiteraard ook besproken en geanalyseerd.

Wanneer er op de verpakking van tandpasta stond beschreven dat het product biologisch of natuurlijk was, zorgde dit voor een vertrouwend en veilig gevoel bij mensen. Op dat gebied was AloeDent een grote teleurstelling omdat de tekst op de verpakking erg onduidelijk was: ‘100% natuurlijk van oorsprong’. Dit product is niet geschikt voor veganisten doordat het chitosan bevat, dit is een natuurlijk middel dat van schaaldieren afkomt. Dit product is wel bruikbaar voor de meeste vegetariërs. AloeDent blijkt geschikt voor vegetariërs maar het was absoluut gunstiger geweest als de verpakking een gerichte en duidelijke beschrijving over de oorsprong en de exacte ingrediënten van het product had. 80% van de panelleden beschreef de verpakkingen als ‘moeilijk leesbaar’ of  ‘saai’. De eenvoudige verpakking van Weleda werd als te ‘praktisch’ beoordeelt.

Voor een schoon en fris gebit is het totaal niet essentieel dat de tandpasta schuimt. Sommige beweren zelfs dat een product die juist niet schuimt veel beter is. Een groot deel van de testers kon makkelijk wennen aan de merken die niet schuimen (Weleda en Green People. Weleda werd wel iets beter dan Green People beoordeelt. Onder de testers was er niemand die bezwaar had tegen de roze kleur van de tandpasta. Er waren wel testers die die van mening waren dat er veel meer moest worden toegevoegd aan het product om een schoon en fris gevoel in de mond te krijgen, alhoewel dit eventueel betekent dat deze tandpasta duurder wordt voor de consument.

Verbazingwekkend waren de testers het allemaal eens over de gekozen producten die het beste en het meest effectief werden gevonden. Doordat wij altijd verwachten dat tandpasta lekker moet smaken en heerlijk moet schuimen, zijn wij als onwetende consument als het ware geconditioneerd. Daardoor werden de producten die een standaard en een herkenbare smaak hadden ook vaak positiever beoordeelt en kregen een hogere score dan de producten die deze geliefde eigenschappen niet hadden.

AoeDent scoorde op alle vlakken duidelijk het hoogst, dit kwam doordat het erg zacht en mild aanvoelde op het tandvlees, het gaf een frisse en schone mond na het poetsen en het bevatte ingrediënten die gezond en gunstig zijn voor het tandvlees.

Het alleen verkrijgbare via Engelse en Amerikaanse webshops, Jason Fresh, deed het ook erg goed en werd daardoor ook als tweede beste product gekozen. Veel leden van het panel waren erg enthousiast over de biologische en natuurlijke producten die in het product zaten verwerkt en waren ook erg blij met het lange schone en frisse gevoel die de tandpasta met zich meebracht.

50% van de testers waren erg negatief over de Aloe van Green people en de Eucalyptus. De smaak werd erg vies gevonden en het product leek wel op cement en de geur was zo erg dat je er zelfs van ging kokhalzen, aldus de testers. De tanden voelen na gebruik van het product erg schoon aan maar je hebt niet bepaald een fris gevoel in je mond, volgens een groot deel van de panelgroep.


 • Currently 3.07/5

Waardering: 3.1/5 (68 stemmen geplaatst)

  Door: Inge
  Weleda heeft goed tandpasta's zonder fluoride. Fluoride is zeer schadelijk. Het verkalkt de pijnappelklier in onze hersenen (centrum van onze intuitie). Zie ook : www.wakingtimes.com

  Door: DJ
  Haha wat een kuddeschapen hier! Jullie zullen wel lekker fris ruiken met poetsen met kokosolie, gatverdamme !

  Door: Wendy
  Beste, Dank voor dit artikel! Ik hoop dat velen de wijsheid vinden en theorie in praktijk om weten te zetten. Ik heb drie jaar gezocht naar de oorzaak van ernstige huiduitslag bij mijn zoontje die bij de eerste verschijnselen slechts 5 maanden was. Felle rode brandende plekken, gepaard met huiduitslag, jeuk en vreselijk droog huidje en lichte vorm van eczeem. Symptomen die niemand ooit in onze families hebben gehad. Ik heb er nooit eerder bij stilgestaan dat hij op dat moment zijn eerste tand kreeg en dus begon te poetsen met fluor... De link heb ik werkelijk nooit daarbij gelegd. Ik heb ALLES geprobeerd, zalfjes, wasverzachter weggelaten, speciale zepen en shampoos, spinazie gelaten en andere voeding... Niets hielp. Bij de huidspecialist en huisarts kreeg ik steeds te horen dat het eigen aan de leeftijd was en hij zou er wel uitgroeien... Tot 4 maanden geleden is hij er ook een kleine 6 maanden vanaf geweest. Ik stond er toen niet bij stil dat hij die periode een andere tandpasta gebruikte. Tegen advies van huisdokter, huisarts en apotheekbediende in ben ik enkele dagen geleden overgegaan op homeopathische tandpasta zonder fluor... Mijn zoontje van 3 straalt na slechts 2 dagen zonder fluor! De rode brandende plekken zijn weg! Uitslag is weg EN hij voelt zich fitter! Na drie jaren mijn zoontje in de ochtend en de avond tevergeefs volledig in te smeren met vochtinbrengende crème blijkt het net aan datgene te liggen waar men nooit over nadenkt. Ik heb mijn zoontje jarenlang vergiftigd zonder het te weten. Misschien verstandig voor sceptici om daar ns bij stil te staan!

  Door: Wendy
  Beste, Dank voor dit artikel! Ik hoop dat velen de wijsheid vinden en theorie in praktijk om weten te zetten. Ik heb drie jaar gezocht naar de oorzaak van ernstige huiduitslag bij mijn zoontje die bij de eerste verschijnselen slechts 5 maanden was. Iek heb er nooit eerder bij stilgestaan dat hij op dat moment zijn eerste tand kreeg, dus begon te poetsen... De link heb ik werkelijk nooit daarbij gelegd. Ik heb ALLES geprobeerd, zalfjes, wasverzachter weggelaten, speciale zepen en shampoos, spinazie gelaten en andere voeding... Niets hielp. Bij de dokter en huisarts kreeg ik steeds te horen dat het eigen aan de leeftijd was en hij zou er wel uitgroeien... Tot 4 maanden geleden is hij er ook een kleine 6 maanden vanaf geweest. I

  Door: Tim
  Ionische tandenborstel + Colloïdaal zilver werkt voor mij perfect. Destijds gekozen voor deze weg, omdat ik last had van gele vlekken op me tanden ontstaan door fluoride.

  Door: Bob
  MK bent u soms tandarts? Ik ben het in ieder geval niet met u eens. Sterker nog wat u zegt vind ik klinklare onzin. Niets wat chemisch is en in de fabriek wordt gemaakt is goed voor het menselijk lichaam, dus ook chmeische fluoride niet, wat een afvalproduct is van de metaal industrie. Als het lichaam echt zo veel fluoride nodig had gehad had het daar zelf wel wat op verzonnen. Ik ontken absoluut niet dat fluoride de tanden harder maakt, maar alle bijeffecten worden teveel onder het tapijt geveegd. Fluroide is in mijn ogen ook niet het middel om gaatjes te voorkomen (er zijn hele legers mensen die toch fluoride gebruiken en gaatjes hebben), maar een gezonde voeding. alle chemische kunstmatige voeding die stijf staat van de suikers en kleurstoffen is de grote boosdoener. MK u geeft het eigenlijk al aan; in de westerse wereld is het volgens u nodig. De Westerse werled ja waar de voeding vol zit met zooi en suiker en niets meer natuurlijk is (en dan vinden mensen het nog raar dat er steeds meer ziekten als kanker etc komen en ja inderdaad wordt de mens desondanks steeds ouder - kun je na gaan hoe oud we kunnen worden als we natuurlijker gaan eten. Ik denk zelf dat een mens makkelijk 150 kan worden en zelfs 200)

  Door: Arifi
  Het allerbeste is door te poetsen met tandpasta waarin Meswak zit.Meswak is natuurlijk en superieur aan tandpasta zonder.

  Door: Caesar Lion Cachet
  LS... De hele medische wereld wordt gefinancierd door de Rothschilds/Morgans/Rockefellers. Zonder deze club van Satanisten/Bilderbergers/Reptilians en hun handlangers komt er op grote schaal niets door wat echt goed is voor de mensheid. Key word: Depopulation. Maar ondertussen moet er natuurlijk wel verdiend worden... Snapt u !

  Door: mark
  Fluoride is puur vergif en het lichaam slaat zware metalen op . Het verkalkt de pijnappelklier die voor inspiratie en spiritualiteit zorgt . Hoe kun je een afvalprodukt in drinkwater en tandenpasta doen ? Het is een zwaar metaal , een halogeen en dit kan en is absoluut destruktief voor het menslijk lichaam .Het is een bestandsdeel van rattengif zegt dit nog niet genoeg . Ja we worden bewust vergiftigt net zoals met de chemtrails waar ze andere zware metalen over ons uitstrooien om de bevolking terug te dringen wereldwijd , dit is een feit wordt wakker mensen. Kruitvat heeft Fluoridevrije tandenpasta en beste mensen verspreid dit nieuws.

  Door: Sophie
  Het mooiste om je tanden te poetsen is kokosolie. Volgens Dr. Jon Kabara (specialist in lipiden), professor aan de universiteit van Detroit, kan kokosolie tandcaries voor 80 procent voorkomen. Kokosolie is antibactereel, antiviraal en antischimmel. Sinds ik mijn tanden (al jaren) poets met kokosolie heb ik geen gaatjes en tandsteen meer, en heb ik stevig tandvlees gekregen.

  Door: Loek
  Natrium bicarbonaat werkt fantastisch. Is tevens postief bij inname. Het zorgt nml. voor een basisch Ph (dus minder zuur) in het bloed. Doe uw voordeel en zoek het op. Het is goedkoop, gezond en voor nog veel meer in te zetten.

  Door: Peter Langelaar
  Beste Isabeau de hormonen en troep in ons drinkwater kunnen we er uithalen met een water ionisator deze verbrand alle anorganische stoffen en laat mineralen in tact meer info over dit mail mij maar op Xocainederland@gmail.com Het apparaat is niet goedkoop maar zorgt wel voor schoon water waarmee je je lichaam kunt ontgiften.

  Door: Peter Langelaar
  Tandpasta is helemaal niet nodig ik eet rauwe organische cacao (beschermt tandvlees en tanden en voorkomt en gaat gum disease tegen) en poets mijn tanden met een ionisatie borstel lees dit maar http://www.unlimitedhealth.nl/shop/ionische-tandenborstel-medium-p-244.html:

  Door: Buxus
  Dit is slechts een klein voorbeeld van 'hoeveel'de overheid wel niet om ons 'geeft' in mijn ogen helemaal niks denk aan de resistente bacterie genaamd ESBL die resistent is tegen ongeveer 26 verschillende soorten anti-biotica enige tijd geleden las ik in de krant dat 20% van de mensen in Amsterdam besmet was en dat de bacterie ook overdraagbaar is op anderen. Het is weer lekker in de doofpot gestopt je hoort er niks meer over ik verbaas me ook dat er zo weinig mensen zijn die hier duidelijkheid over willen om maar te zwijgen over het feit dat er na de vaccinaties tegen de 'oh zo gevaarlijke' mexicaanse griep. Dat er nu kinderen zijn met SOA's en andere vage bijwerkingen dankzij deze vaccinaties? ook een kort artikel geweest in de krant... als je nog wat meer wilt weten over jezelf en het leven in het huidige systeem van de maatschappij(JA DAT ZIJN WIJ ALLEMAAL) dit is een hele mooie zelfreflectie te volgen op onderstaande websites: www.zeitgeistmovie.com / www.tromsite.com / en google hier ook eens over:) je wilt niet weten wat er allemaal op onze vriend internet! staat! groetjes, Lex

  Door: MK
  'Veel consumenten kopen een tandpasta met fluoride omdat ze denken dat hun tanden daardoor sterker worden. Hiervoor is echter niet veel overtuigend bewijs. Anders dan bij een tekort aan echte voedingstoffen, zoals calcium en magnesium, is er bij mensen geen enkele aandoening die kan ontstaan door een ‘fluoridetekort’, ook tandbederf niet.' Fluoride versterkt het tandglazuur wel degelijk. Het gaat hierbij echter niet om een systemisch effect (een 'voedingstekort' zoals u suggereert), maar om het lokale effect ervan. Gaatjes ontstaan doordat de zuren die bacteriën produceren in tandplaque het glazuur oplossen. Als er fluoride aanwezig is (na het poetsen dus), wordt dit ingebouwd in het glazuur (heel basaal: een soort neerslagreactie zoals bij scheikunde). Dit 'nieuwe' glazuur met fluorideionen ingebouwd is meer zuurbestendig. Dus ook tegen de zuuraanvallen in tandplak. Fluoride draagt op deze manier bij aan de mondgezondheid. Hiervoor is overtuigend wetenschappelijk bewijs te vinden. Voor de onderzoeken verwijs ik u door naar PubMed, een van de bekendste medische databases voor wetenschappelijke artikelen. Dat fluoride in hoge doses dodelijk is, klopt. Echter, de hoeveelheid die bij het tandenpoetsen wordt gebruikt (een doperwt), is niet schadelijk, zeker niet omdat het grootste gedeelte wordt uitgespuugd. De fluoride die dan alsnog wordt doorgeslikt wordt keurig door het lichaam afgevoerd. Gevaar bij kleine kinderen is dat zij in één keer de tube leegeten. Dit kan voor een gevaarlijke situatie zorgen. Fluoride heeft veel bijgedragen aan het tegengaan van tandbederf in deze westerse wereld waar veel suiker wordt gegeten. In delen van de wereld waar geen suiker voorhanden is, komen gaatjes ook veel minder voor. Voor een goede mondgezondheid is fluoride in deze westerse wereld onontbeerlijk!

  Door: Isabeau
  In kraanwater zitten ook restanten medicijnen. Dat is bekend bij de waterbedrijven, maar omdat er geen waardes toegekend zijn om welke medicijnen en de hoeveelheden daarvan het mag gaan, krijg je elke dag een dosis anti-biotica binnen. En mensen vinden het maar vreemd dat de bacterien steeds resistenter worden! Fluor in je lijf doet meet goed dan slecht. Ik was zo'n kind van ouders met een particuliere verzekering en altijd was ik bij de schooltandarts het haasje. Elke controle moesten er minstens 2 vullingen in en kreeg ik fluorbehandelingen èn een recept voor fluortabletjes mee. Tandarts snapte er niets van dat mijn gebit 'steeds slechter' bleek (nee natuurlijk niet, als je elk halfjaar vette rekeningen kunt schrijven!). Op mijn 13e ben ik naar de tandarts hier in het dorp gegaan en die verzekerde me dat mijn gebit juist heel sterk was. Sindsdien is het enige gefrot in mijn mond het vervangen van de vullingen van de schooltandarts geweest. Kortom: ik heb met een mond vol amalgaam gelopen en er zijn flinke doseringen fluoride op me losgelaten. Nu ben ik zelf chronisch schildklierpatient en is mijn hypofyse al jaren volledig ontregelt. Mijn oudste dochter heeft autisme en adhd, autisme kàn (!) veroorzaakt worden door een metaalvergiftiging van de moeder. Dank je wel, schooltandarts! (NB: Ik sluit niet uit dat er meerdere factoren aanwezig zijn, een aantal weken rondsurfen op het internet heeft me doen beseffen dat we vergiftigd en langzaamaan vermoord worden waar we bij staan en het ergste is dat vrijwel iedereen de struisvogel uithangt: ik steek mn kop in het zand want wat ik niet zie IS er niet.)

  Door: Johan
  In bijna alle dagelijkse producten zitten wel n of meer stoffen die het lichaam geen goed doen, wat door 95% van de bevolking gewoon weggewuifd wordt, met dan kan je niets meer eten of drinken.Zelfs in water zitten heel veel stoffen als lood, benzeen, tolueen allemaal in kleine (toegestane wie bepaalt dat voor ons)hoeveelheden. Na een dagje speuren op het web kom je veel vervangers tegen van ons dagelijkse gebruiken die iig veel beter zijn voor onze gezondheid.

Naam:


E-mail:


Bericht:
Tandpasta zonder fluoride?

Tandpasta zonder fluoride? Beter van wel!

Vind u dit artikel interessant?